Videma sluit akkoord met Bed & Breakfast Europe B.V.

Bed & Breakfast Europe B.V. (BBE) en Stichting Videma hebben een schikking bereikt inzake hun geschil. Beide partijen hebben afgesproken geen mededelingen te doen over de inhoud van de schikking. Videma komt de Nederlandse B&B-eigenaren die een licentie hebben afgesloten bij Videma ook tegemoet.

Vanaf 1 januari 2018 profiteren B&B’s die adverteren op de website www.bedandbreakfast.nl en die via BBE aan Videma aangeven in aanmerking te willen komen voor een licentie, van een korting van 7% op de licentievergoeding. Bed & Breakfast Europe B.V. heeft in het verleden geen adresgegevens verstrekt aan Videma en zal dat in de toekomst ook niet doen, tenzij de betreffende B&B-eigenaar zelf aangeeft gebruik te willen maken van de kortingsregeling.

Stichting Videma is de collectieve beheersorganisatie voor het zakelijk gebruik van alle programma’s die worden uitgezonden via de belangrijkste publieke en commerciële omroepen, waaronder doorgifte van televisiebeelden naar B&B-kamers.

Bed & Breakfast Nederland is de grootste B&B-organisatie in Nederland en is onderdeel van Bed & Breakfast Europe B.V. Met haar websites Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu heeft zij een aanbod van 2,3 miljoen kamers en appartementen wereldwijd, waarvan 7.600 gastenkamers in Nederland. Eric van der Ploeg, directeur van Videma, is blij dat er hiermee een einde komt aan het geschil met Bed & Breakfast Europe.