Gaat u het EK voetbal vertonen?

Het EK voetbal begint op 11 juni 2021 en de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal is op zondag 13 juni!

Gaat u één of meerdere wedstrijden van het EK vertonen? Dan heeft u hiervoor een Videma-licentie nodig.

Het kan zijn dat een licentie volgens de doelgroepregeling voldoende is. Stel u heeft een café en u gaat in uw café wedstrijden vertonen, dan volstaat een café licentie. Als u op uw terras gaat vertonen en mensen van buitenaf kunnen de schermen niet zien, dan volstaat in de meeste gevallen de café licentie ook. Heeft u nog geen licentie conform de doelgroepregeling die past bij uw bedrijf? Dan kunt u deze hier aanvragen.

Indien u het groter wilt gaan aanpakken, dan heeft u een evenementenlicentie nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval indien u een cafélicentie voor een vertoningsoppervlakte t/m 50m2 heeft en u gaat buiten op het terras vertonen waarbij het aantal m2 meer wordt (dan wel het aantal personen stijgt). 

Gaat u het EK voetbal vertonen in een zaal of tent, op een plein, in een park, in een bioscoop/theater of op een festivalterrein, dan heeft u een evenementenlicentie nodig. U zorgt zelf voor de juiste opgave en een correcte registratie. De tarieven voor de evenementenlicentie kunt u hier downloaden. Per voetbalwedstrijd is het tarief van 2 uur van toepassing.

De benodigde licentie kunt u eenvoudig aanvragen via onze evenementenportal. Videma maakt, indien de rechthebbende toestemming verleent voor de vertoning, vervolgens de licentie voor u op. Op de evenementenlicentie voor het EK voetbal zijn, naast de Videma licentievoorwaarden, ook aanvullende voorwaarden van toepassing.

Twijfelt u welke licentie van toepassing is op uw situatie of heeft u andere vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen (0183-583000 of info@videma.nl).

Op dit moment kunnen er voorwaardelijk licenties bij ons worden aangevraagd, maar wij verstrekken deze pas definitief zodra er vanuit de Rijksoverheid toestemming is om op terrassen ‘entertainment’ te bieden, zoals videoschermen op of rondom het terras.