Songfestival vertonen?


Het (live) tv-kijken naar bijvoorbeeld grote muziekevenementen als het Songfestival is populair en trekt veel bezoekers. Als u dergelijke tv beelden vertoont in een feesttent, evenementenlocatie, theater, stadion of op grote schermen in de buitenlucht dan heeft u hiervoor toestemming nodig van de rechthebbenden. Videma verleent de benodigde evenementenlicenties en zorgt er zo voor dat voor de openbaarmaking van tv-programma’s, de makers het rechtmatige bedrag ontvangen.


“Het Songfestival in Nederland is iets bijzonders.
Daarom pakken we het groot aan! Groot scherm, grote tent, groot feest…”. 

 

Gaat u het Songfestival vertonen op uw terras, in een zaal of tent, op een plein, in een bioscoop of theater of op een festivalterrein, dan heeft u een evenementen licentie nodig. 

Wat is een evenement? Onder evenement verstaat Videma: een veelal aangekondigde, georganiseerde gebeurtenis met een vaste begin- of einddatum. Meestal vrij toegankelijk, maar ook in besloten vorm dan wel toegankelijk door entreegeld.

De evenementenregeling heeft als uitgangspunt dat programma’s integraal en onbewerkt worden vertoond. Dit houdt onder meer in dat het toe- of invoegen van ‘eigen’ reclame-uitingen niet is toegestaan.

De licentie geeft toestemming voor het bij de aanvraag ingediende maximaal aantal bezoekers en uren. De vergoeding zal achteraf niet worden gecorrigeerd als in werkelijkheid sprake is geweest van minder bezoekers en/of uren.

“Veel van mijn gasten komen gezellig met z’n allen het Songfestival kijken…”

 

Gaat u een tv-uitzending vertonen? Dan kan het zijn dat een licentie volgens de doelgroepregeling voldoende is. Stel u heeft een café en u gaat in uw café tv vertonen; dan volstaat een café licentie.

Ook als u niet evenementmatig vertoont dient u uw licentie tijdig en voorafgaand aan de vertoning aan te vragen.

Hoe werkt het? Zet uw geluid en bekijk de animatie met de uitleg.

U zorgt zelf voor de juiste opgave en een correcte registratie. De tarieven voor de evenementenlicentie kunt u hier downloaden. De uitzendingen van het Songfestival duren zo'n 4 uur, de rechthebbende heeft echter besloten het tarief van 2 uur in rekening te brengen.

De benodigde licentie kunt u eenvoudig aanvragen via onze evenementenportal. Videma maakt, indien de rechthebbende toestemming verleent voor de vertoning, vervolgens de licentie voor u op.

Heeft u vragen over uw licentie of over het gebruik van tv in uw onderneming? Neem dan contact met ons op, wij zullen u dan verder informeren.

Let op: Videma voert regelmatig controles uit.
Indien er bij controle wordt geconstateerd dat u licentie plichtig bent maar deze niet tijdig heeft aangevraagd dan bent u in overtreding en betaalt u de maximale kosten. Dus voorkom extra kosten en registreer vandaag nog.