De UEFA Nations Leauge of het EK Vrouwen voetbal vertonen?


In juni 2022 speelt het Nederlands elftal de eerste 4 wedstrijden van de UEFA Nations League en van 6 juli 2022 tot en met 31 juli 2022 is het EK Vrouwen voetbal. Het is, na ruim twee jaar, eindelijk weer mogelijk om dergelijke sportwedstrijden met elkaar in de horeca, op een plein of tijdens een festival te kijken.
Als u tv-programma's vertoont in een bar, café, op een evenementen locatie, theater, stadion of op (grote) schermen in de buitenlucht (bijvoorbeeld op uw terras) dan heeft u hiervoor toestemming nodig van de rechthebbende(n), in het geval van de UEFA Nations League en het EK Vrouwen voetbal is dat de NOS. Videma verleent de benodigde (evenementen)licenties en zorgt er zo voor dat voor de openbaarmaking van tv-programma’s, de makers het rechtmatige bedrag ontvangen.

 

 

“Veel van mijn gasten komen gezellig samen de wedstrijden van de Oranje leeuwen en leeuwinnen kijken…”

 

Gaat u een voetbalwedstrijd vertonen? Dan kan het zijn dat een licentie volgens de doelgroepregeling voldoende is. Stel u heeft een café en u gaat in uw café wedstrijden vertonen, dan volstaat een cafélicentie. Als u op uw terras gaat vertonen en mensen van buitenaf kunnen de schermen niet zien, dan volstaat in de meeste gevallen de cafélicentie ook.

Indien u het groter wilt gaan aanpakken, dan heeft u een evenementenlicentie nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval indien u een cafélicentie voor een vertoningsoppervlakte t/m 50m2 heeft en u gaat buiten op het terras vertonen waarbij het aantal m2 meer wordt.

 

 

De evenementenregeling heeft als uitgangspunt dat programma’s integraal en onbewerkt worden vertoond. Dit houdt onder meer in dat het toe- of invoegen van ‘eigen’ reclame-uitingen niet is toegestaan. U zorgt zelf voor de juiste opgave en een correcte registratie. De tarieven voor de evenementenlicentie kunt u hier downloaden. Per voetbalwedstrijd is het tarief van 2 uur van toepassing.

De benodigde licentie kunt u eenvoudig aanvragen via onze evenementenportal. Videma maakt, indien de rechthebbende toestemming verleent voor de vertoning, vervolgens de licentie voor u op. Op de evenementenlicentie voor het EK Vrouwen voetbal zijn, naast de Videma licentievoorwaarden, ook aanvullende voorwaarden van toepassing.

Twijfelt u welke licentie van toepassing is op uw situatie of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via 0183-583000 of info@videma.nl.