Lees hier meer informatie over het EK voetbal 2024

Tarieven - Cafetaria's

Maak het wachten op een bestelling wat minder lang en vertoon het nieuws of sportuitzendingen in je cafetaria.

Een tv-programma vertonen in je cafetaria draagt bij aan een gezellige sfeer, zowel tijdens het wachten aan een tafel als op een afhaalbestelling. Met onze licentie krijg je auteursrechtelijke toestemming om alle programma’s van de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële zenders te vertonen aan je klanten.

Waar is deze licentie van toepassing?

 • Fast Food French Fries

  Snackbar

  Run je een snackbar en ben je op zoek naar een manier om tv-programma’s te vertonen? De licentie voor cafetaria is ook van toepassing op je snackbar.

 • Table

  Restaurant

  Ook voor restaurants is de cafetaria licentie van toepassing. Zo verrijk je je klantervaring met het nieuws, documentaires of populaire shows.

 • Screen

  Lunch- en grillroom

  De cafetaria licentie is ook op jouw lunch- of grillroom van toepassing. Met tv-programma’s zorg je voor ontspanning, amusement of informatie.

Tarieven 2024

Voor de licentie betaal je jaarlijks een vast bedrag. Daarmee kun je een jaar lang onbeperkt tv-programma’s vertonen.

Branchekorting
Ben je lid van KHN, VCHO of ProFri? Dan ontvang je mogelijk 12% korting. Neem contact op met je brancheorganisatie voor meer informatie en aanmelding.

 

  Bruto Netto KHN lid
ProFri lid
VCHO lid
Per locatie € 208,31 € 138,94 € 122,27
 • Tarieven zijn op jaarbasis en excl. btw.
 • De netto vergoeding bevat een korting van 33,3% en geldt bij aanmelding uit eigen beweging of binnen een door Videma gestelde reactieperiode en blijft alleen behouden als je de factuur op tijd aan ons betaalt.
 • Op de licentie zijn de licentievoorwaarden van toepassing.
Snel & eenvoudig geregeld

Snel & eenvoudig geregeld

Korting voor leden van brancheorganisaties

Korting voor leden van brancheorganisaties

Lid van Voi©e

Lid van Voi©e

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen in jouw doelgroep.

Betaal ik de licentie niet al via Koninklijke Horeca Nederland (KHN)?

Nee. Als lid van KHN kom je in aanmerking voor een branchekorting. Maar de factuur ontvang je altijd van Videma. Neem voor meer informatie contact op met KHN.

Welke tv-programma’s kan ik vertonen met de licentie van Videma?

Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming voor de doorgifte en groepsvertoning van alle tv-programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3 (en de digitale kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, STAR Channel, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. 

Let op: Tv-programma’s die worden uitgezonden op betaalzenders (zoals ESPN, Viaplay en Ziggo Sport) vallen niet onder de licentie van Videma.

Ik betaal al aan Buma en/of Sena, is dat niet hetzelfde als Videma?

Nee. Buma en Sena verlenen licenties om muziek af te spelen in bijvoorbeeld een winkel of café. Videma verleent licenties voor het vertonen van tv-programma’s.

Veelgestelde vragen