Lees hier meer informatie over het EK voetbal 2024

Zakelijk tv-gebruik

Met zakelijk tv-gebruik zorg je voor een warm welkom, verrijk je de klantervaring en bied je ontspanning, informatie en amusement.

Zakelijk tv-programma’s vertonen

Als je in jouw bedrijf of instelling tv-programma’s wil vertonen, heb je daarvoor toestemming nodig van de rechthebbenden. Dat geldt voor tv’s in hotelkamers, maar ook als je tv-programma’s wilt vertonen in bijvoorbeeld een sportschool, café, zorginstelling of winkel. Gelukkig is die toestemming eenvoudig en snel te regelen via Videma. Met onze licentie heb je in één keer toestemming om alle tv-programma’s van de belangrijkste publieke en commerciële zenders te vertonen. Lees hier meer over de licentie.

Hoe weet ik welke licentie ik nodig heb?

Omdat geen bedrijfssector hetzelfde is, hebben we voor elke sector een tarief.

Lees meer over tarieven

Snel en eenvoudig geregeld

Het is tijdrovend en bijna onmogelijk om voor elk tv-programma dat je wil vertonen apart de toestemming te regelen. Om dit sneller en eenvoudiger te maken, kan je via Videma een kant-en-klare licentie aanvragen. Hiermee regel je in één keer de toestemming voor bijna 20 verschillende zenders. Dat scheelt een hoop administratie!

Veelgestelde vragen

Betaal ik niet al auteursrechten via mijn provider?

Het tv-abonnement van je provider zorgt ervoor dat je een tv-signaal ontvangt en privé tv-programma’s kan kijken. Het abonnement van je provider geeft je geen toestemming om deze programma’s ook aan derden (zoals klanten, bezoekers of personeel) te tonen. Deze toestemming krijg je wel met een licentie van Videma. Je kan dit nalezen in de algemene voorwaarden van je provider.

Maakt het nog verschil hoe ik het tv-signaal binnenkrijg?

Nee, dat maakt geen verschil. Of je het signaal nu via kabel, draadloos netwerk, satelliet of anderszins ontvangt: je hebt een licentie nodig om auteursrechtelijke toestemming te krijgen voor het vertonen van tv-programma’s.

Ik betaal al aan Buma en/of Sena, is dat niet hetzelfde als Videma?

Nee. Buma en Sena verlenen licenties om muziek af te spelen in bijvoorbeeld een winkel of café. Videma verleent licenties voor het vertonen van tv-programma’s.

Naar alle veelgestelde vragen