Lees hier meer informatie over het EK voetbal 2024

Zenders

Bekijk hier voor welke zenders onze licentie toestemming geeft.

De licentie van Videma geeft toestemming voor het vertonen van tv-programma's die worden uitgezonden op de volgende zenders:

NPO1
NPO2
NPO3
RTL4
RTL5
RTL7
RTL8
RTLZ
SBS6
SBS9
NET5
Veronica
DisneyXD
StarChannel
Nickelodeon
MTV
Comedey Central
DiscoveryChannel
TLC

Veelgestelde vragen

Welke tv-programma’s kan ik vertonen met de licentie van Videma?

Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming voor de doorgifte en groepsvertoning van alle tv-programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3 (en de digitale kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, STAR Channel, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. 

Let op: Tv-programma’s die worden uitgezonden op betaalzenders (zoals ESPN, Viaplay en Ziggo Sport) vallen niet onder de licentie van Videma.

Betaal ik niet al auteursrechten via mijn provider?

Het tv-abonnement van je provider zorgt ervoor dat je een tv-signaal ontvangt en privé tv-programma’s kan kijken. Het abonnement van je provider geeft je geen toestemming om deze programma’s ook aan derden (zoals klanten, bezoekers of personeel) te tonen. Deze toestemming krijg je wel met een licentie van Videma. Je kan dit nalezen in de algemene voorwaarden van je provider.

Maakt het nog verschil hoe ik het tv-signaal binnenkrijg?

Nee, dat maakt geen verschil. Of je het signaal nu via kabel, draadloos netwerk, satelliet of anderszins ontvangt: je hebt een licentie nodig om auteursrechtelijke toestemming te krijgen voor het vertonen van tv-programma’s.

Naar alle veelgestelde vragen