Het EK voetbal staat weer voor de deur. Ga je één of meerdere wedstrijden vertonen? Bekijk dan hier welke licentie je nodig hebt!

Tarieven

Geen bedrijfssector is hetzelfde, daarom hebben we tarieven die passen bij het tv-gebruik van jouw doelgroep.

Voor de meeste bedrijfssectoren hebben we op maat gemaakte tarieven. Klik in het overzicht hieronder op de bedrijfssector waar jouw bedrijf onder valt om de juiste tarieven te bekijken.

Twijfel je welk tarief voor jou geldt? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Snel & eenvoudig geregeld

Snel & eenvoudig geregeld

Korting voor leden van brancheorganisaties

Korting voor leden van brancheorganisaties

Lid van Voi©e

Lid van Voi©e

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen.

Welke tv-programma’s kan ik vertonen met de licentie van Videma?

Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming voor de doorgifte en groepsvertoning van alle tv-programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3 (en de digitale kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, STAR Channel, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. 

Let op: Tv-programma’s die worden uitgezonden op betaalzenders (zoals ESPN, Viaplay en Ziggo Sport) vallen niet onder de licentie van Videma.

Hoe berekent Videma de jaarlijkse prijsindex?

Naar aanleiding van afspraken tussen MKB-Nederland/VNO-NCW en VOICE (namens de rechtenorganisaties) hanteren Buma, Sena en Videma een uniforme methodiek voor het bepalen van de prijsindex. Hierbij wordt de afgeleide Consumentenprijsindex (CPI) alle huishoudens van de meest recente maand juni, gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek, aangehouden. Elk jaar per 1 januari stemmen we onze tarieven hierop af.

Betaal ik niet al auteursrechten via mijn provider?

Het tv-abonnement van je provider zorgt ervoor dat je een tv-signaal ontvangt en privé tv-programma’s kan kijken. Het abonnement van je provider geeft je geen toestemming om deze programma’s ook aan derden (zoals klanten, bezoekers of personeel) te tonen. Deze toestemming krijg je wel met een licentie van Videma. Je kan dit nalezen in de algemene voorwaarden van je provider.

Naar alle veelgestelde vragen