Het EK voetbal staat weer voor de deur. Ga je één of meerdere wedstrijden vertonen? Bekijk dan hier welke licentie je nodig hebt!

Tarieven - Zorginstellingen

Gezamenlijk tv kijken in de recreatiezaal? Of bewoners de mogelijkheid bieden op hun eigen kamer tv te kijken? Met onze licentie bied je bewoners informatie en ontspanning.

Bewoners laten ontspannen met hun favoriete tv-programma, het nieuws vertonen of de dag goed laten starten met Nederland in Beweging. Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming om alle tv- programma’s van de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële zenders te vertonen. 

Waar is deze licentie van toepassing?

 • Hotel Single Bed 1

  Kamers

  Bied je bewoners de mogelijkheid om hun favoriete tv-programma’s te kijken op hun eigen kamer? Dan is deze licentie van toepassing.

 • Screen

  Recreatiezalen

  Kunnen in de recreatiezaal of activiteitenruimte van je zorginstelling bewoners samenkomen om verschillende tv-programma’s te kijken? Dan heb je de Videma licentie nodig.

 • Waiting Room Lamp

  Overige gezamenlijke ruimten

  Wil je naast de recreatiezaal ook in de huiskamer of andere gezamenlijke ruimte(n) tv-programma’s vertonen? Ook dat kan met onze licentie!

Tarieven 2024

We maken onderscheid tussen doorgifte van tv-programma’s naar kamers en het vertonen van tv-programma’s in bijvoorbeeld de recreatiezaal of de huiskamer van je zorginstelling. Bekijk in de tabel de tarieven voor recreatiezalen met tv, overige gezamenlijke ruimte(n) met tv en doorgifte van tv naar kamers.

Recreatiezalen

Voor het vertonen van tv-programma's in een recreatiezaal, is een vast tarief per ruimte van toepassing.

  Bruto Netto
Per ruimte € 1.283,23 € 855,91

Overige ruimten

Voor het vertonen van tv-programma's in een overige ruimte, betaal je een vast tarief per ruimte.

  Bruto Netto
Per ruimte € 431,93 € 288,10

Kamers

Voor het aanbieden van tv-programma’s op een (bed)kamer, is een vaste vergoeding per aansluiting van toepassing.

  Bruto Netto

Per aansluiting

€ 61,91 € 41,29
 • Tarieven zijn op jaarbasis en excl. btw.
 • De netto vergoeding bevat een korting van 33,3% en geldt bij aanmelding uit eigen beweging of binnen een door Videma gestelde reactieperiode en blijft alleen behouden als je de factuur op tijd aan ons betaalt.
 • Op de licentie zijn de licentievoorwaarden van toepassing.
Snel & eenvoudig geregeld

Snel & eenvoudig geregeld

Korting voor leden van brancheorganisaties

Korting voor leden van brancheorganisaties

Lid van Voi©e

Lid van Voi©e

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen in jouw doelgroep.

Maakt het nog verschil hoe ik het tv-signaal binnenkrijg?

Nee, dat maakt geen verschil. Of je het signaal nu via kabel, draadloos netwerk, satelliet of anderszins ontvangt: je hebt een licentie nodig om auteursrechtelijke toestemming te krijgen voor het vertonen van tv-programma’s.

Op welke wetgeving baseert Videma haar activiteiten?

Wij baseren onze activiteiten op de Nederlandse Auteurswet. Belangrijke artikelen zijn artikel 1 (rechthebbende heeft exclusieve recht op openbaarmaking) en artikel 12 (wat wordt verstaan onder openbaar maken).

De Auteurswet is bedoeld om rechten op intellectueel eigendom te beschermen (zoals tv-programma’s) en om bij inbreuk op deze rechten maatregelen te kunnen nemen. Verder staat in de Auteurswet beschreven in welke situaties de auteursrechthebbende zich op zijn rechten mag beroepen. Zo weten zowel rechthebbenden als gebruikers waar ze aan toe zijn.

Wil je meer informatie? Op auteursrecht.nl vind je meer informatie over de Auteurswet.

Betaal ik niet al auteursrechten via mijn provider?

Het tv-abonnement van je provider zorgt ervoor dat je een tv-signaal ontvangt en privé tv-programma’s kan kijken. Het abonnement van je provider geeft je geen toestemming om deze programma’s ook aan derden (zoals klanten, bezoekers of personeel) te tonen. Deze toestemming krijg je wel met een licentie van Videma. Je kan dit nalezen in de algemene voorwaarden van je provider.

Naar alle veelgestelde vragen