Het EK voetbal staat weer voor de deur. Ga je één of meerdere wedstrijden vertonen? Bekijk dan hier welke licentie je nodig hebt!

Over ons

Bij Videma regel je met één licentie de toestemming voor zakelijke vertoning van alle tv-programma's van de belangrijkste Nederlandse zenders.

Over Videma

Sinds 2000 is Videma als collectieve beheersorganisatie gespecialiseerd in het bewaken en beschikbaar maken van vertoningsrechten op tv-programma’s. Dit doen we door één enkele licentie aan te bieden, waarmee vertoners zoals cafés, zorginstellingen en winkels toestemming krijgen voor het zakelijk gebruik van een compleet pakket tv-programma's. We doen dit in het belang van de rechthebbenden én de vertoners.

Rechthebbenden

We handelen in opdracht van rechthebbenden

Videma verstrekt licenties in opdracht van auteursrechthebbenden (omroepen en producenten). We gaan zorgvuldig om met de bescherming van de auteursrechten van deze tv-makers. Namens de auteursrechthebbenden, verlenen we door middel van één enkele licentie toestemming aan vertoners voor de openbaarmaking van tv-programma’s van 19 verschillende zenders. Wij baseren onze activiteiten op de Nederlandse Auteurswet. Belangrijke artikelen zijn artikel 1 (rechthebbende heeft exclusieve recht op openbaarmaking) en artikel 12 (wanneer is er sprake van een openbaarmaking).

Barkrukken Tv

We helpen vertoners om meerwaarde te creëren

Een voetbalwedstrijd kijken in de kroeg, het nieuws kijken in een hotelkamer of tv-programma’s vertonen in de sportschool: met de licentie van Videma creëren vertoners meerwaarde voor hun bedrijf of instelling. Voor onze klanten (bedrijven en instellingen) maken wij het zo eenvoudig mogelijk: de licentie geeft auteursrechtelijke toestemming voor het zakelijk vertonen van een compleet pakket tv-programma's op de belangrijkste publieke en commerciële zenders.

Videma is aangesloten bij VOI©E en BREIN.

VOI©E is de in 2008 opgerichte branchevereniging voor collectieve beheersorganisaties (w.o. Buma en Sena) die auteursrechten en naburige rechten innen en verdelen.

Stichting BREIN spoort grootschalige auteursrechtinbreuk op en bestrijdt dit namens haar aangeslotenen.

Meer informatie over VOI©E vind je op de pagina Governance code VOI©E.

Contact
Contactinformatie

Stichting Videma
Papland 19e
4206 CK Gorinchem
T: 0183 - 583 000
E: info@videma.nl

Veelgestelde vragen

Ik betaal al aan Buma en/of Sena, is dat niet hetzelfde als Videma?

Nee. Buma en Sena verlenen licenties om muziek af te spelen in bijvoorbeeld een winkel of café. Videma verleent licenties voor het vertonen van tv-programma’s.

Op welke wetgeving baseert Videma haar activiteiten?

Wij baseren onze activiteiten op de Nederlandse Auteurswet. Belangrijke artikelen zijn artikel 1 (rechthebbende heeft exclusieve recht op openbaarmaking) en artikel 12 (wat wordt verstaan onder openbaar maken).

De Auteurswet is bedoeld om rechten op intellectueel eigendom te beschermen (zoals tv-programma’s) en om bij inbreuk op deze rechten maatregelen te kunnen nemen. Verder staat in de Auteurswet beschreven in welke situaties de auteursrechthebbende zich op zijn rechten mag beroepen. Zo weten zowel rechthebbenden als gebruikers waar ze aan toe zijn.

Wil je meer informatie? Op auteursrecht.nl vind je meer informatie over de Auteurswet.

Heeft Videma een samenwerking met de brancheorganisatie waarvan ik lid ben?

Videma heeft met diverse brancheorganisaties afspraken gemaakt. Als er met jouw brancheorganisatie een overeenkomst is gesloten, vind je deze informatie op de tarievenpagina van jouw doelgroep.

Naar alle veelgestelde vragen