Lees hier meer informatie over het EK voetbal 2024

Tarieven - Gemeentehuizen

Maak het wachten op een afspraak voor bezoekers aangenaam en vertoon tv-programma’s in het gemeentehuis.

Tv-programma’s vertonen in het gemeentehuis heeft veel voordelen. Het draagt bij aan een prettigere wachttijd en geeft de mogelijkheid om bezoekers op de hoogte te stellen van het laatste nieuws. Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming om alle programma’s van de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële zenders te vertonen.

Waar is deze licentie van toepassing?

 • Official Building 3

  Gemeentehuis

  Deze regeling is geldig wanneer je in het gemeentehuis tv-programma’s vertoont aan je bezoekers.

 • Screen

  Kantoorruimten

  Indien je (ook) tv-programma’s ter beschikking stelt aan je personeel, bijvoorbeeld in de kantine, bekijk dan onze licentie voor kantoren en bedrijven.

 • Office Desk 1

  Werkplekken

  Indien je (ook) tv-programma’s ter beschikking stelt aan je personeel op de individuele werkplekken, bekijk dan onze licentie voor kantoren en bedrijven.

Tarieven 2024

Voor de licentie betaal je jaarlijks een vast bedrag. Daarmee kun je een jaar lang onbeperkt tv-programma’s vertonen.

  Bruto Netto
Per locatie € 543,67 € 362,63
 • Tarieven zijn op jaarbasis en excl. btw.
 • De netto vergoeding bevat een korting van 33,3% en geldt bij aanmelding uit eigen beweging of binnen een door Videma gestelde reactieperiode en blijft alleen behouden als je de factuur op tijd aan ons betaalt.
 • Op de licentie zijn de licentievoorwaarden van toepassing.
Snel & eenvoudig geregeld

Snel & eenvoudig geregeld

Korting voor leden van brancheorganisaties

Korting voor leden van brancheorganisaties

Lid van Voi©e

Lid van Voi©e

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen in jouw doelgroep.

Welke tv-programma’s kan ik vertonen met de licentie van Videma?

Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming voor de doorgifte en groepsvertoning van alle tv-programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3 (en de digitale kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, STAR Channel, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. 

Let op: Tv-programma’s die worden uitgezonden op betaalzenders (zoals ESPN, Viaplay en Ziggo Sport) vallen niet onder de licentie van Videma.

Ik zie een aanmeld- en betalingskorting op mijn factuur. Hoe zit dat?

Als je tijdig een licentie bij Videma aanvraagt, krijg je een aanmeld- en betalingskorting van 33,3% op het bruto factuurbedrag. Deze korting geldt alleen als je je factuur op tijd betaalt. Als je niet op tijd betaalt, krijg je een aanvullende factuur voor de vervallen aanmeld- en betalingskorting.

Ik betaal al aan Buma en/of Sena, is dat niet hetzelfde als Videma?

Nee. Buma en Sena verlenen licenties om muziek af te spelen in bijvoorbeeld een winkel of café. Videma verleent licenties voor het vertonen van tv-programma’s.

Naar alle veelgestelde vragen