Het EK voetbal staat weer voor de deur. Ga je één of meerdere wedstrijden vertonen? Bekijk dan hier welke licentie je nodig hebt!

Tarieven - Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening

Door het gezamenlijk kijken van tv-programma's, zoals een spannende sportwedstrijd, verhoog je de sfeer binnen jouw locatie.

Veel instellingen binnen de sector welzijn & maatschappelijke dienstverlening vertonen vaak tv-programma’s zoals talkshows, het nieuws of sportwedstrijden. Wil jij ook je instelling verrijken met tv-programma’s? Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming om alle programma’s van de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële zenders ter beschikking te stellen in je instelling.

Waar is deze licentie van toepassing?

 • Family Hold

  Ontmoetingscentra

  De licentie is van toepassing voor achtergrondvertoning alsmede voor het gezamenlijk kijken naar tv-programma’s in bijvoorbeeld een buurthuis of jeugdcentrum.

 • Movie Cinema Watch

  Evenement

  Wil je een groot evenement zoals een wedstrijd van het Nederlands elftal of het Eurovisiesongfestival op een groot scherm vertonen? Bekijk dan onze voorwaarden en tarieven voor evenementen licenties.

Tarieven 2024

Organiseer je tv-voorstellingen, bijvoorbeeld bij sportuitzendingen, dan is regeling A van toepassing. Vertoon je tv-programma’s uitsluitend op de achtergrond, dan geldt het tarief van regeling B.

  Bruto Netto
Regeling A € 785,43 € 523,88
Regeling B € 506,47 € 337,82
 • Tarieven zijn op jaarbasis en excl. btw.
 • De netto vergoeding bevat een korting van 33,3% en geldt bij aanmelding uit eigen beweging of binnen een door Videma gestelde reactieperiode en blijft alleen behouden als je de factuur op tijd aan ons betaalt.
 • Op de licentie zijn de licentievoorwaarden van toepassing.
Snel & eenvoudig geregeld

Snel & eenvoudig geregeld

Korting voor leden van brancheorganisaties

Korting voor leden van brancheorganisaties

Lid van Voi©e

Lid van Voi©e

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen in jouw doelgroep.

Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk. Hebben wij dan ook een licentie nodig?

Ja, in dat geval heb je ook een licentie nodig. Het maakt niet uit of je als organisatie een winstoogmerk hebt of niet.

Welke tv-programma’s kan ik vertonen met de licentie van Videma?

Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming voor de doorgifte en groepsvertoning van alle tv-programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3 (en de digitale kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, STAR Channel, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. 

Let op: Tv-programma’s die worden uitgezonden op betaalzenders (zoals ESPN, Viaplay en Ziggo Sport) vallen niet onder de licentie van Videma.

Ik betaal al aan Buma en/of Sena, is dat niet hetzelfde als Videma?

Nee. Buma en Sena verlenen licenties om muziek af te spelen in bijvoorbeeld een winkel of café. Videma verleent licenties voor het vertonen van tv-programma’s.

Naar alle veelgestelde vragen