Het EK voetbal staat weer voor de deur. Ga je één of meerdere wedstrijden vertonen? Bekijk dan hier welke licentie je nodig hebt!

Tarieven - Maritiem

Wil je aan boord graag tv-programma’s vertonen aan je personeel en/of passagiers? Dat kan met de licentie van Videma.

Door tv-programma’s aan boord te vertonen bied je extra vermaak en ontspanning aan je personeel en/of passagiers. Voor zowel het aanbieden van tv-programma’s in hutten als voor het vertonen van tv in overige ruimte(n) heb je een licentie nodig. Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming om alle tv-programma’s van de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële zenders te vertonen aan je personeel en/of passagiers.

Waar is deze licentie van toepassing?

 • Hotel Single Bed 1

  Hutten

  Zorg jij dat je personeel en/of passagiers hun favoriete tv-programma’s of het laatste nieuws kunnen kijken? Dat kan met onze licentie!

 • Beer Mug 1

  Horecaruimten

  Bied je gasten de mogelijkheid te ontspannen en te socializen in je bar of restaurant terwijl ze genieten van hun favoriete tv-programma’s.

 • Screen

  Personeelsruimten

  Het aanbieden van tv-programma’s in je personeelsruimte, zorgt voor extra ontspanning tijdens de pauze van je personeelsleden.

Tarieven 2024

We maken onderscheid tussen het ter beschikking stellen van tv-programma’s in hutten en het vertonen van tv-programma’s in overige ruimten zoals bijvoorbeeld de personeelsruimte of horecaruimte.

Hutten

Als je jouw gasten of personeel de mogelijkheid biedt om in hun hut tv te kijken, dan geldt er een tarief per hut.

  Bruto Netto
Per hut € 61,91 € 41,29

 

Overige ruimten

Voor het vertonen van tv-programma's in overige ruimten geldt een vast tarief per ruimte. 

  Bruto Netto
Per ruimte € 208,31 € 138,94
 • Tarieven zijn op jaarbasis en excl. btw.
 • De netto vergoeding bevat een korting van 33,3% en geldt bij aanmelding uit eigen beweging of binnen een door Videma gestelde reactieperiode en blijft alleen behouden als je de factuur op tijd aan ons betaalt.
 • Op de licentie zijn de licentievoorwaarden van toepassing.
Snel & eenvoudig geregeld

Snel & eenvoudig geregeld

Korting voor leden van brancheorganisaties

Korting voor leden van brancheorganisaties

Lid van Voi©e

Lid van Voi©e

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen in jouw doelgroep.

Maakt het nog verschil hoe ik het tv-signaal binnenkrijg?

Nee, dat maakt geen verschil. Of je het signaal nu via kabel, draadloos netwerk, satelliet of anderszins ontvangt: je hebt een licentie nodig om auteursrechtelijke toestemming te krijgen voor het vertonen van tv-programma’s.

Welke tv-programma’s kan ik vertonen met de licentie van Videma?

Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming voor de doorgifte en groepsvertoning van alle tv-programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3 (en de digitale kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, STAR Channel, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. 

Let op: Tv-programma’s die worden uitgezonden op betaalzenders (zoals ESPN, Viaplay en Ziggo Sport) vallen niet onder de licentie van Videma.

Ik zie een aanmeld- en betalingskorting op mijn factuur. Hoe zit dat?

Als je tijdig een licentie bij Videma aanvraagt, krijg je een aanmeld- en betalingskorting van 33,3% op het bruto factuurbedrag. Deze korting geldt alleen als je je factuur op tijd betaalt. Als je niet op tijd betaalt, krijg je een aanvullende factuur voor de vervallen aanmeld- en betalingskorting.

Naar alle veelgestelde vragen