Het EK voetbal staat weer voor de deur. Ga je één of meerdere wedstrijden vertonen? Bekijk dan hier welke licentie je nodig hebt!

Tarieven - Ziekenhuizen

Wil je het verblijf voor je patiënten zo aangenaam mogelijk maken? Het beschikbaar stellen van tv-programma’s kan hieraan een bijdrage leveren.

Je patiënten laten ontspannen of afleiding bieden met hun favoriete tv-programma? Of de wachttijd op de poli veraangenamen? Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming om alle tv-programma’s van de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële zenders ter beschikking te stellen in het ziekenhuis. Zo bied je ontspanning, afleiding en vermaak voor je patiënten.

Waar is deze licentie van toepassing?

 • Hotel Single Bed 1

  Bedden

  Wanneer je patiënten tv-programma’s aanbiedt bij hun bed, dan is hiervoor ook een licentie nodig. Ook als je dit aanbiedt via een tablet.

 • Waiting Room Lamp

  Groepsruimten

  Vertoon je in een gezamenlijke ruimte tv-programma’s? Dan is deze licentie ook van toepassing. Onder groepsruimte(n) vallen bijvoorbeeld de wachtkamer, huiskamer, kantine of personeelskamer.

 • Hotel Single Bed 1

  Piketkamers

  Ook voor een piketkamer is een licentie nodig. Afhankelijk van de situatie kan dit vallen onder groepsruimte of doorgifte bij bed.

 • Table

  Horeca

  De licentie is tevens van toepassing voor het vertonen van tv-programma’s in bijvoorbeeld het restaurant.

Tarieven 2024

De tarieven zijn in samenwerking met NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) en NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra) tot stand gekomen. Lid van NVZ of NFU? Dan ontvang je een korting.

We maken onderscheid tussen doorgifte van tv-programma’s naar een bed en het vertonen van tv-programma’s in de gezamenlijke ruimte(n) van het ziekenhuis. Bekijk de tabel voor het juiste tarief.

TV bij bed of via tablet

Hiervoor geldt een vaste vergoeding per bed/tablet.

  Bruto Netto
Per aansluiting € 57,13 € 38,11

Groepsruimten

Voor een groepsruimte is het tarief afhankelijk van het aantal m² van de betreffende ruimte.

  Bruto Netto
Categorie I - t/m 50 m² € 234,24 € 156,24
Categorie II - t/m 100m² € 280,20 € 186,89
Categorie III - vanaf 101m² € 431,93 € 288,10
 • Tarieven zijn op jaarbasis en excl. btw.
 • De netto vergoeding bevat een korting van 33,3% en geldt bij aanmelding uit eigen beweging of binnen een door Videma gestelde reactieperiode en blijft alleen behouden als je de factuur op tijd aan ons betaalt.
 • Op de licentie zijn de licentievoorwaarden van toepassing.
Snel & eenvoudig geregeld

Snel & eenvoudig geregeld

Korting voor leden van brancheorganisaties

Korting voor leden van brancheorganisaties

Lid van Voi©e

Lid van Voi©e

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen in jouw doelgroep.

Wij bieden als ziekenhuis onze patiënten de mogelijkheid tv te kijken op een door ons aangeboden tablet. Is hiervoor een licentie nodig?

Ja, hier heb je ook een licentie voor nodig. Het maakt namelijk niet uit op welke wijze je het tv-signaal ontvangt (bijv. op een tv of op een tablet).

Welke tv-programma’s kan ik vertonen met de licentie van Videma?

Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming voor de doorgifte en groepsvertoning van alle tv-programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3 (en de digitale kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, STAR Channel, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. 

Let op: Tv-programma’s die worden uitgezonden op betaalzenders (zoals ESPN, Viaplay en Ziggo Sport) vallen niet onder de licentie van Videma.

Ik betaal al aan Buma en/of Sena, is dat niet hetzelfde als Videma?

Nee. Buma en Sena verlenen licenties om muziek af te spelen in bijvoorbeeld een winkel of café. Videma verleent licenties voor het vertonen van tv-programma’s.

Naar alle veelgestelde vragen