Het EK voetbal staat weer voor de deur. Ga je één of meerdere wedstrijden vertonen? Bekijk dan hier welke licentie je nodig hebt!

Tarieven - (Para)medische praktijken

Het nieuws of een talkshow vertonen in jouw praktijk? Met onze licentie maak je dat mogelijk!

Heb je een praktijk voor bijvoorbeeld logopedie, tandheelkunde of diëtetiek? Met het vertonen van tv-programma’s kun je afleiding bieden maar ook vermaak en informatie. Vertoon bijvoorbeeld een populaire talkshow of het actuele nieuws. Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming om alle programma’s van de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële zenders te vertonen.

Waar is deze licentie van toepassing?

 • Insurance Hands

  Groepsruimten

  Wil je tv-programma’s vertonen in je wachtruimte, ontvangsthal of receptie? Dan is deze licentie op je praktijk van toepassing.

 • Hotel Single Bed 1

  Kamers

  Overnachten je cliënten in de praktijk? Dan kunnen zij met deze licentie tv-programma’s kijken op hun eigen kamer. Ook als je dit aanbiedt via een tablet.

 • Medical Specialty Rehabilitation

  Fysiotherapie

  Bied je fysiotherapie aan? Bekijk dan onze tarieven voor fysiotherapiepraktijken.

Tarieven 2024

We maken onderscheid tussen doorgifte van tv-programma’s naar kamers en het vertonen van tv-programma’s in de groepsruimte(n) van de praktijk. Bekijk de tabel voor het juiste tarief.

Groepsruimten

Bied je tv aan in de wachtkamer of bij de receptie? Dan is het jaarlijkse tarief afhankelijk van het aantal aanwezige tv’s in de betreffende locatie.

Aantal tv's Bruto Netto
1 € 406,01 € 270,81
2 € 812,02 € 541,62
3 of meer € 1.218,03 € 812,43

Kamers

Als je tv-programma's aanbiedt bij de bedden in (overnachtings)kamers, dan geldt er een vast tarief per aansluiting.

  Bruto Netto
Per aansluiting € 61,91 € 41,29
 • Tarieven zijn op jaarbasis en excl. btw.
 • De netto vergoeding bevat een korting van 33,3% en geldt bij aanmelding uit eigen beweging of binnen een door Videma gestelde reactieperiode en blijft alleen behouden als je de factuur op tijd aan ons betaalt.
 • Op de licentie zijn de licentievoorwaarden van toepassing.
Snel & eenvoudig geregeld

Snel & eenvoudig geregeld

Korting voor leden van brancheorganisaties

Korting voor leden van brancheorganisaties

Lid van Voi©e

Lid van Voi©e

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen in jouw doelgroep.

Welke tv-programma’s kan ik vertonen met de licentie van Videma?

Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming voor de doorgifte en groepsvertoning van alle tv-programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3 (en de digitale kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, STAR Channel, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. 

Let op: Tv-programma’s die worden uitgezonden op betaalzenders (zoals ESPN, Viaplay en Ziggo Sport) vallen niet onder de licentie van Videma.

Ik betaal al aan Buma en/of Sena, is dat niet hetzelfde als Videma?

Nee. Buma en Sena verlenen licenties om muziek af te spelen in bijvoorbeeld een winkel of café. Videma verleent licenties voor het vertonen van tv-programma’s.

Ik zie een aanmeld- en betalingskorting op mijn factuur. Hoe zit dat?

Als je tijdig een licentie bij Videma aanvraagt, krijg je een aanmeld- en betalingskorting van 33,3% op het bruto factuurbedrag. Deze korting geldt alleen als je je factuur op tijd betaalt. Als je niet op tijd betaalt, krijg je een aanvullende factuur voor de vervallen aanmeld- en betalingskorting.

Naar alle veelgestelde vragen