Het EK voetbal staat weer voor de deur. Ga je één of meerdere wedstrijden vertonen? Bekijk dan hier welke licentie je nodig hebt!

Tarieven - Fysiotherapiepraktijken

Wil je tv-programma’s vertonen aan cliënten? Dat kan met de licentie van Videma.

Met het vertonen van tv-programma’s in je fysiotherapiepraktijk bied je ontspanning, afleiding en extra motivatie aan je cliënten. Vertoon bijvoorbeeld sportwedstrijden, talkshows of het actuele nieuws in de wachtruimte, sportruimte of op de schermen van je fitnessapparatuur. Met onze licentie krijg je auteursrechtelijke toestemming om alle programma’s van de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële zenders te vertonen.

Waar is deze licentie van toepassing?

 • Medical Specialty Rehabilitation

  Tv-schermen in je fysiotherapiepraktijk

  Hangen er in je praktijk tv’s waarop je tv-programma’s aan je cliënten wil vertonen? Dat kan met onze licentie.

 • Fitness Dumbbell Lift

  Tv-schermen in fitnessapparaten

  Heb je loopbanden, crosstrainers of spinningfietsen met een eigen tv-scherm in je praktijk? Dan is deze licentie ook van toepassing.

 • Waiting Room Lamp

  Andere ruimten

  Wil je ook tv-programma’s vertonen in een zithoek of in een (wacht)ruimte(n)? Ook dan heb je deze licentie nodig.

Tarieven 2024

Voor de licentie betaal je jaarlijks een vast bedrag. Daarmee kun je een jaar lang onbeperkt tv-programma’s vertonen. De kosten voor je licentie zijn afhankelijk van hoeveel tv’s er in je fysiotherapiepraktijk aanwezig zijn.

Aantal tv's Bruto Netto
1 € 406,01 € 270,81
2 € 812,02 € 541,62
3 of meer € 1.218,03 € 812,43
 • Tarieven zijn op jaarbasis en excl. btw.
 • De netto vergoeding bevat een korting van 33,3% en geldt bij aanmelding uit eigen beweging of binnen een door Videma gestelde reactieperiode en blijft alleen behouden als je de factuur op tijd aan ons betaalt.
 • Op de licentie zijn de licentievoorwaarden van toepassing.
Snel & eenvoudig geregeld

Snel & eenvoudig geregeld

Korting voor leden van brancheorganisaties

Korting voor leden van brancheorganisaties

Lid van Voi©e

Lid van Voi©e

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen in jouw doelgroep.

Heb ik ook een licentie nodig voor de schermen in de fitnessapparatuur?

Als je op deze schermen één of meer van de volgende zenders vertoont, heb je een licentie nodig: NPO 1, NPO 2, NPO 3 (en de digitale kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, STAR Channel, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. Kijk, afhankelijk van jouw bedrijfssoort, voor meer informatie op de tarievenpagina voor Sport- en fitnesscentra of Fysiotherapiepraktijken.

Welke tv-programma’s kan ik vertonen met de licentie van Videma?

Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming voor de doorgifte en groepsvertoning van alle tv-programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3 (en de digitale kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, STAR Channel, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. 

Let op: Tv-programma’s die worden uitgezonden op betaalzenders (zoals ESPN, Viaplay en Ziggo Sport) vallen niet onder de licentie van Videma.

Ik betaal al aan Buma en/of Sena, is dat niet hetzelfde als Videma?

Nee. Buma en Sena verlenen licenties om muziek af te spelen in bijvoorbeeld een winkel of café. Videma verleent licenties voor het vertonen van tv-programma’s.

Naar alle veelgestelde vragen