Het EK voetbal staat weer voor de deur. Ga je één of meerdere wedstrijden vertonen? Bekijk dan hier welke licentie je nodig hebt!

Tarieven - Sport- en fitnesscentra

Wil je bezoekers vermaak en afleiding bieden tijdens het sporten? Met de licentie van Videma laat je ze genieten van hun favoriete tv-programma’s.

Motiveer je leden tijdens een intensieve training en onderscheid je je van de concurrent. Het aanbieden van tv-programma’s in je sport- of fitnesscentrum is een win-winsituatie voor jou én voor je leden! Met onze licentie krijg je auteursrechtelijke toestemming om alle programma’s van de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële zenders te vertonen aan je leden.

Waar is deze licentie van toepassing?

 • Screen

  Tv-schermen bij fitnessapparaten

  Hangen er in jouw fitnesscentrum tv’s waarop je tv-programma’s aan je leden wil vertonen? Dat kan met onze licentie.

 • Fitness Dumbbell Lift

  Tv-schermen in fitnessapparaten

  Heeft je fitnesscentrum loopbanden, crosstrainers of spinningfietsen met een eigen tv-scherm? Onze licentie maakt het mogelijk.

 • Table

  Andere ruimten

  Wil je ook tv-programma’s vertonen in een zithoek of in een ruimte waar leden smoothies of koffie drinken? Ook dat kan met deze licentie.

Tarieven 2024

Videma heeft een speciale maatwerkregeling voor sport- en fitnesscentra. De kosten voor je licentie zijn afhankelijk van het aantal tv-schermen dat jouw sport- of fitnesscentrum heeft. Ook een tv-scherm in een fitnessapparaat waarop je tv-programma’s toont, valt hieronder.

Branchekorting
Ben je lid van NL Actief? Dan ontvang je mogelijk 19,5% branchekorting die wij overeengekomen zijn met NL Actief. Wil je je aanmelden? Neem dan direct contact op met NL Actief.

Aantal tv's Bruto Netto Lid NL Actief
1 € 406,01 € 270,81 € 218,00
2 € 812,02 € 541,62 € 436,00
3 of meer € 1.218,03 € 812,43 € 654,01
 • Tarieven zijn op jaarbasis en excl. btw.
 • De netto vergoeding bevat een korting van 33,3% en geldt bij aanmelding uit eigen beweging of binnen een door Videma gestelde reactieperiode en blijft alleen behouden als je de factuur op tijd aan ons betaalt.
 • Op de licentie zijn de licentievoorwaarden van toepassing.
Snel & eenvoudig geregeld

Snel & eenvoudig geregeld

Korting voor leden van brancheorganisaties

Korting voor leden van brancheorganisaties

Lid van Voi©e

Lid van Voi©e

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen in jouw doelgroep.

Heb ik ook een licentie nodig voor de schermen in de fitnessapparatuur?

Als je op deze schermen één of meer van de volgende zenders vertoont, heb je een licentie nodig: NPO 1, NPO 2, NPO 3 (en de digitale kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, STAR Channel, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. Kijk, afhankelijk van jouw bedrijfssoort, voor meer informatie op de tarievenpagina voor Sport- en fitnesscentra of Fysiotherapiepraktijken.

Ik zie een aanmeld- en betalingskorting op mijn factuur. Hoe zit dat?

Als je tijdig een licentie bij Videma aanvraagt, krijg je een aanmeld- en betalingskorting van 33,3% op het bruto factuurbedrag. Deze korting geldt alleen als je je factuur op tijd betaalt. Als je niet op tijd betaalt, krijg je een aanvullende factuur voor de vervallen aanmeld- en betalingskorting.

Ik betaal al aan Buma en/of Sena, is dat niet hetzelfde als Videma?

Nee. Buma en Sena verlenen licenties om muziek af te spelen in bijvoorbeeld een winkel of café. Videma verleent licenties voor het vertonen van tv-programma’s.

Naar alle veelgestelde vragen