Het EK voetbal staat weer voor de deur. Ga je één of meerdere wedstrijden vertonen? Bekijk dan hier welke licentie je nodig hebt!

Tarieven - Wellnesscentra

Wil je tv-programma’s vertonen in je ontvangsthal, ontspanningsruimte(n) of horecagedeelte van je wellness? Dan kan met de licentie van Videma.

Om de ervaring van je bezoekers te verrijken, kun je tv-programma’s vertonen in verschillende ruimte(n) van je bedrijf. Zo ontspannen je bezoekers nóg beter. Vertoon bijvoorbeeld een sportwedstrijd, een talkshow of het nieuws. Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming om alle programma’s van de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële zenders te vertonen.

Waar is deze licentie van toepassing?

 • Spa Board

  Groepsruimten

  Wil je tv-programma’s vertonen in je ontvangsthal, ontspanningsruimte(n) of horecagedeelte? Dan is deze licentie van toepassing.

 • Table

  Horeca externe uitbater

  Wordt het horecagedeelte in je wellness door een externe partij gerund? Dan is deze licentie niet van toepassing, de externe uitbater kan gebruikmaken van de licentie voor cafés of cafetaria's.

Tarieven 2024

Voor de licentie betaal je jaarlijks een vast bedrag. Daarmee kun je een jaar lang onbeperkt tv-programma’s vertonen. De kosten voor je licentie zijn afhankelijk van hoeveel tv’s er in je wellness aanwezig zijn.

Aantal tv's Bruto Netto
1 € 406,01 € 270,81
2 € 812,02 € 541,62
3 of meer € 1.218,03 € 812,43
 • Tarieven zijn op jaarbasis en excl. btw.
 • De netto vergoeding bevat een korting van 33,3% en geldt bij aanmelding uit eigen beweging of binnen een door Videma gestelde reactieperiode en blijft alleen behouden als je de factuur op tijd aan ons betaalt.
 • Op de licentie zijn de licentievoorwaarden van toepassing.
Snel & eenvoudig geregeld

Snel & eenvoudig geregeld

Korting voor leden van brancheorganisaties

Korting voor leden van brancheorganisaties

Lid van Voi©e

Lid van Voi©e

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen in jouw doelgroep.

Ik betaal al aan Buma en/of Sena, is dat niet hetzelfde als Videma?

Nee. Buma en Sena verlenen licenties om muziek af te spelen in bijvoorbeeld een winkel of café. Videma verleent licenties voor het vertonen van tv-programma’s.

Welke tv-programma’s kan ik vertonen met de licentie van Videma?

Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming voor de doorgifte en groepsvertoning van alle tv-programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3 (en de digitale kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, STAR Channel, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. 

Let op: Tv-programma’s die worden uitgezonden op betaalzenders (zoals ESPN, Viaplay en Ziggo Sport) vallen niet onder de licentie van Videma.

Ik zie een aanmeld- en betalingskorting op mijn factuur. Hoe zit dat?

Als je tijdig een licentie bij Videma aanvraagt, krijg je een aanmeld- en betalingskorting van 33,3% op het bruto factuurbedrag. Deze korting geldt alleen als je je factuur op tijd betaalt. Als je niet op tijd betaalt, krijg je een aanvullende factuur voor de vervallen aanmeld- en betalingskorting.

Naar alle veelgestelde vragen