Lees hier meer informatie over het EK voetbal 2024

Tarieven - Sportverenigingen

Zorg voor extra ontspanning na een training of wedstrijd en vertoon alle belangrijke sportmomenten in je kantine.

Er gaat niets boven een verkoelend drankje in de sportkantine na een training of wedstrijd. Uitpuffen voor de tv aan de bar maakt dat helemaal af. Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming om alle programma’s van de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële zenders te vertonen aan je leden.

Waar is deze licentie van toepassing?

 • Frame 798

  Sportkantine in eigen beheer

  Heb je de horeca in eigen beheer? Dan kun je gebruikmaken van deze licentie.

 • Beer Mug 1

  Horeca externe uitbater

  Wordt je sportkantine door een externe partij gerund? Dan is deze licentie niet van toepassing, de externe uitbater kan gebruikmaken van de licentie voor cafés.

 • Movie Cinema Watch

  Groot evenement

  Wil je een belangrijk sportevenement op grote schermen vertonen voor meer mensen dan alleen je leden? Check dan de voorwaarden en tarieven voor evenementen licenties.

Overeenkomst NOC*NSF en Videma

NOC*NSF en Videma hebben een brancheovereenkomst gesloten. Als sportbond heb je de keuze om een overeenkomst aan te gaan met Videma. Je kunt dan voor je leden een korting van 19,5% regelen op het reguliere tarief. In ruil daarvoor verricht je als sportbond een aantal diensten zoals het verzorgen van de aanmeldingen, factureren, incasseren en inventariseren. Ga je als sportbond liever geen rechtstreekse overeenkomst aan met Videma? Dan geldt het reguliere tarief zonder korting. Elke sportvereniging sluit dan individueel een licentie bij ons af.


Tv vertonen binnen jouw sportvereniging?

Ben jij een sportvereniging en wil je graag een licentie afsluiten om tv-programma’s te vertonen? Bekijk eerst of jouw sportbond een overeenkomst heeft met Videma. Dan regel je de licentie namelijk goedkoper via je sportbond. Is dat niet het geval? Dan kun je zelf een licentie afsluiten bij Videma.

Sportverenigingen

Aangesloten sportbonden:
KNLTB (Koninklijke Nederlandse Tennis Bond)
KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond)
NTTB (Nederlands Tafeltennisbond)
KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond)
KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie)
KNBSB (Koninklijke Nederlandse Baseball en Softbal Bond)
KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie)
KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond)

Tarieven 2024

Voor de licentie in je sportkantine betaal je jaarlijks een vast bedrag. Daarmee kun je een jaar lang onbeperkt tv-programma’s vertonen.

  Bruto Netto Samenwerking Sportbond
Per locatie € 294,46 € 196,40 € 158,10
 • Tarieven zijn op jaarbasis en excl. btw.
 • De netto vergoeding bevat een korting van 33,3% en geldt bij aanmelding uit eigen beweging of binnen een door Videma gestelde reactieperiode en blijft alleen behouden als je de factuur op tijd aan ons betaalt.
 • Op de licentie zijn de licentievoorwaarden van toepassing.
Snel & eenvoudig geregeld

Snel & eenvoudig geregeld

Korting voor leden van brancheorganisaties

Korting voor leden van brancheorganisaties

Lid van Voi©e

Lid van Voi©e

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen in jouw doelgroep.

Wij zijn een sportvereniging en lid van een sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF. Krijg ik dan korting?

NOC*NSF en Videma hebben een brancheovereenkomst gesloten. Als jouw sportvereniging lid is van een sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF, kan je mogelijk via de sportbond korting krijgen op de licentie. Bekijk op de tarievenpagina voor sportverenigingen of dat van toepassing is.

Welke tv-programma’s kan ik vertonen met de licentie van Videma?

Met de licentie van Videma krijg je auteursrechtelijke toestemming voor de doorgifte en groepsvertoning van alle tv-programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3 (en de digitale kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, STAR Channel, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. 

Let op: Tv-programma’s die worden uitgezonden op betaalzenders (zoals ESPN, Viaplay en Ziggo Sport) vallen niet onder de licentie van Videma.

Ik betaal al aan Buma en/of Sena, is dat niet hetzelfde als Videma?

Nee. Buma en Sena verlenen licenties om muziek af te spelen in bijvoorbeeld een winkel of café. Videma verleent licenties voor het vertonen van tv-programma’s.

Naar alle veelgestelde vragen