Het EK voetbal staat weer voor de deur. Ga je één of meerdere wedstrijden vertonen? Bekijk dan hier welke licentie je nodig hebt!

5 tips voor het organiseren van jouw EK evenement

Van goede schermen en versiering tot op tijd je licentie aanvragen!

Zondag 16 juni trapt het Nederlands elftal af in Duitsland. Omdat we 3 jaar geleden nog thuis naar het EK moesten kijken (je zou het bijna vergeten), heb je nu nóg meer reden om het groots aan te pakken in je café of op je evenement. Maar waar moet je aan denken? Wij geven je 5 praktische tips. 

1. Goed beeld is het halve werk 

Dé goal van Frenkie missen? Dat kan natuurlijk niet. Zorg dus dat je goed beeld en geluid hebt. Twijfel je? Laat er dan naar kijken voordat het EK begint. Stem de hoogte van de schermen ook goed af zodat je zeker weet dat alle voetbalfans geen minuut missen. 


2. Een café zonder licentie is als een pils zonder schuim

Staat en hangt alles klaar, kom je erachter dat je geen uitzendrechten hebt. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Vraag daarom op tijd je licentie bij Videma aan om het EK uit te mogen zenden. Met deze licentie krijg je auteursrechtelijke toestemming van de rechthebbenden. Bekijk welke licentie je nodig hebt.


3. Spread the word: post op je social media 

Zorg voor goede marketing! Laat via je social media kanalen weten dat voetbalfans in jouw café of op jouw evenement het EK kunnen kijken. Je kunt bijvoorbeeld een evenement aanmaken waar mensen zich op ‘aanwezig’ kunnen zetten. Zo weet je hoeveel bezoekers er ongeveer komen. Handig voor de inschatting van je inkopen en het personeel dat je paraat moet hebben staan.


4. Dompel je kroeg of evenement onder in oranje

Vlaggetjes, ballonnen, slingers: tover je kroeg om tot een oranje explosie! En doe dat niet alleen van binnen maar versier ook buiten je café of je evenementenlocatie. Maak duidelijk dat jij het EK live uitzendt met borden zoals: ‘Kijk hier live het EK’. Zo trek je ook bezoekers aan die toevallig langslopen.


5. Frenkie’s Frietjes en Virgil’s Victory Wings

Naast dat je mensen samenbrengt met dit evenement, is het natuurlijk ook een mooie kans om meer omzet te behalen. Speel hierop in met aantrekkelijke aanbiedingen op drankjes en eten. Vang de blik van je fans door je assortiment geinige EK-namen te geven zoals Frenkie’s Frietjes of Virgil’s Victory Wings. Alle kleine beetjes helpen om je EK evenement een succes te maken!

Makkelijk scoren tijdens het EK voetbal?

Check welke licentie je nodig hebt, vraag je licentie op tijd aan en scoor minimaal 33,3% korting*!
* alleen geldig bij reguliere licenties, niet bij evenementen licenties.

Welke licentie heb ik nodig?